درباره ما
فونتگاه در سال ۱۴۰۱ راهاندازی شد و هدف ما در راه اندازی آن فروش فونتهای با بالاترین استانداردهای ممکن است. ما در کارنامهی خود، طراحی تایپ و تولید فونت برای بزرگترین منتشر کنندههای فونت در سطح دنیا را داریم که از برخی آنها میتوان از شرکت هلندی تیپوتک، شرکت هندی آیتیاف، شرکت آمریکایی کامرشال تایپ نام برد. سرانجام این همکاریها تایپفیسهای حریر (برگزیده از طرف انجمن بینالمللی تایپوگرافی با عنوان بهترین تایپفیسهای دهه)، تایپ فیس دیودروم عربیک و کوهینور عربیک است.
جدا از طراحی تایپ عربی برای فروش به طراحان گرافیک در سرتاسر دنیا، طراحی تایپفیسهای اختصاصی نیز بخشی از کار ما بوده است. ما افتخار همکاری با استودیو کارگاه برای طراحی تایپفیس اختصاصی انتشارات هنوز و همکاری با عادل فردوسیپور برای طراحی تایپفیس برنامهی تلویزیونی نود را داشتهایم. در سطح بینالمللی طراحی تایپفیس عربی اختصاصی برای شرکت خودروسازی رنو و شرکت آسانسورسازی کونه از نمونههای قابل اشاره میباشند.
چندین سال است که ما به فکر این بودیم که تایپهایی که طراحی میکنیم را برای فروش در بازار ایران عرضه کنیم و وبسایت فونتگاه برای همین مقصود شکل گرفت. نیت ما از طراحی تایپ، بالا بردن سطح کیفی نوشتههای فارسی است و اعتقاد داریم که ما باید نوشتهی زیباتری داشته باشیم به نسبت آن چه که هر روز میخوانیم و به آن عادت کردهایم. فونتهایی که در دستگاههای دیجیتال ما نصب هستند با قصد پر کردن جای خالی حروف نوشتار ما ساخته شدهاند و سازندهگان آنها به طور معمول آشنایی کاملی با حروف فارسی نداشتهاند. یا مهندس نرمافزار بودهاند یا برای طراحی تایپ لاتین آموزش دیدهاند.
با بیش از ۱۰ سال تجربه در طراحی و فروش تایپ فارسی ما قصد داریم که تنوع بیشتری را به مجموعه فونتهای فارسی وارد کنیم. ما نه تنها قصد زنده کردن زیباییهای فراموش شدهی خط فارسی را داریم، بلکه هدف ما اضافه کردن روحیهی امروزی به آنهاست و آرزو داریم فونتهایی در اختیار شما قرار بدهیم که مشکلات تایپوگرافی شما را در محیط دیجیتال را هم حل کند.
از شما درخواست داریم تا با کمک به ما سهمی نیز در بالا بردن کیفی خط فارسی داشته باشید. باشد که با طراحی تایپفیسهای بیشتر شاهد تنوع بیشتر در خط فارسی باشیم و تجربهی لذتبخشتری را برای خواننده به ارمغان بیاوریم. برای خواندن داستان شکلگیری این وبسایت و اینکه ما چگونه همکار شدیم به مقالهی «داستان شکل گیری فونتگاه» مراجعه کنید.
مدیریت سایت فونتگاه
بنیانگذاران
رضا غفاری | ۱۳۶۱ | تهران
رضا غفاری شروع فعاليت در عرصهی طراحی تایپ را در سال ۱۳۸۷ با گذراندن دوره طراحی حروف در مدرسه تخصصی گرافیک ویژه و زیر نظر استاد دامون خانجانزاده آغاز نمود.
از فعالیتهای او میتوان در طراحی تایپفیسهای اختصاصی برای «برنامهی تلویزیونی نود» و «روزنامه ابتکار» و چندین تایپفیس از جمله تایپفیسهای «سمیر»، «تحریر»، «عنوان» و «تجرید» که تعدادی از آنها در دسترس عموم قرار دارند نام برد.
او همچنین در اولين دوره سرو نقرهای انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران موفق به دریافت دیپلم افتخار برای «طراحی تایپفیس سمير» (۱۳۸۹)، دریافت دیپلم افتخار در دومین دوسالانه سرو نقرهای برای «طراحی تایپفیس عنوان» (۱۳۹۰) و دریافت دیپلم افتخار در سومين دوسالانه سرو نقرهای به عنوان بهترین سفارش دهنده برای «طراحی تایپفیس برنامه نود» (۱۳۹۴) گردید.
بهمن اسلامی | ۱۳۶۳ | تهران
بهمن اسلامی بعد از به پایان رساندن تحصیلات خود در رشتهی ارتباط تصویری از دانشگاه تهران در رشتهی تایپمدیا در آکادمی سلطنتی لاهه به تحصیلات خود ادامه داد و بعد از فارغالتحصیلی در هلند به عنوان طراح تایپ به صورت مستقل شروع به کار کرد.
فعالیتهای او را میتوان در طراحی چندین تایپ اختصاصی برای شرکتهای بینالمللی و همچنین تایپفیسهایی دیگری که در ایران محبوبیت زیادی دارند خلاصه کرد. از نمونههای قابل اشاره میتوان تایپفیسهای اختصاصی «کونه»، «رنو» و «أمالا» و برای تایپفیسهایی که در دسترس عموم قرار دارند «حریر»، «دیودروم»، «کوهنور» و «فدرا عربیک» را نام برد.
او همچنین دو جایزه در کارنامهی خود دارد: جایزه بهترینهای تایپفیسهای دههی اخیر (۲۰۱۱) از انجمن بینالمللی تایپوگرافی برای تایپفیس «حریر» و جایزهی تایپهای برتر سال از کلوپ طراحان تایپ نیویورک برای طراحی تایپفیس «أمالا» (۲۰۲۱).