درباره تایپفیس سمیر
سفری به دنیای «سمیر» را آغاز کنید؛ حروفی که از علاقه به طراحی حروف نشأت گرفته و در طی سالها با دقتی طاقتفرصا تکامل یافته و سنت و نوآوری را بهطور یکپارچه در هم میآمیزد.
«سمیر» اولین پروژهی رضا غفاری در عرصهی طراحی حروف میباشد که از سال ۱۳۸۸ و در کلاس طراحی حروف استاد دامون خانجانزاده در مدرسهی ویژه آغاز شد و با گذشت سالها، این پروژه تکامل یافت و در سال ۱۴۰۲ در نهایت منتشر شد.
نام این تایپفیس که برگرفته از واژه «سمیر» به معنای روایتگر افسانه است، از همان ابتدا با این هدف انتخاب شده است که خوانندهای را خطاب قرار دهد که به خواندن متون طولانی عادت دارد و علاقهی زیادی به کتاب و تجربهی دیدن کلمات در طی روز را دارد.
«سمیر» یک تایپفیس با نسبت دور زیاد به سطح است که از خط نسخی که توسط یک خوشنویس به شیوه ایرانی نوشته شده، الهام گرفته شده است. بدین منظور، در ابتدا وحید کرمی که خوشنویسی توانا است منابع اولیه این تایپفیس را کتابت کرد و ترکیبها و مفردات را به سبک خاص خود نوشت. رضا بر اساس این خطوط، حروف را طی چندین مرحله تغییر داد و با درست کردن متون مختلف اقدام به اصلاح نتیجهی نهایی کرد تا حروف را به سبکی که اکنون در تایپ فیس «سمیر» میبینید، تبدیل کند.
این مراحل شامل یک فرآیندی چند ساله است که ابتدا حروف با دست و با استفاده از تعداد زیادی پیستولهی طراحی به شکلی کاملا تمیز و مرتب و با حساسیت بسیار بالا بر روی کاغذ پوستی طراحی شد. تا آنجایی که امکانش وجود داشت سعی شده طراحیهایی که بر روی کاغذ پوستی انجام میشد به طراحی نهایی در نرمافزار نزدیک باشند. به گونهای که حتی یکی از دانشجویان در کلاس تصور میکرد طراحیهای روی کاغذ پوستی توسط پرینتر چاپ شدهاند نه از طریق دستان رضا. نتیجه، مجموعهای از حروف است که زیبایی، وضوح و کیفیت را به نمایش میگذارد و آن را به گزینهای عالی برای کاربردهای مختلف از جمله کتاب، مجله، پوستر و حتی تبلیغات محیطی تبدیل میکند.
برای طراحی حروف لاتینِ این تایپفیس، رضا غفاری و بهمن اسلامی با استفاده از اسپسیمنهای حروف Caslon سبک قدیمی سعی کردهاند با احیا و نزدیک کردن حس و حالِ این حروف به تایپفیس «سمیر»، حروف لاتینِ مناسبی برای این تایپفیس طراحی کنند تا در زمان استفاده از حروف فارسی و لاتین این تایپفیس شاهد سبکی یکسان و خاکستری یکدست باشید. پس تمامی حروف داخل این تایپفیس به شکلی دقیق برای شما طراحی شدهاند تا هماهنگی خارقالعاده را با هم به نمایش بگذارند.
از دیگر ویژگیهای قابل توجه تایپفیس «سمیر» پشتیبانی گسترده آن از خطوط برگرفته از خط عربی است که این تایپفیس را به گزینهی مناسبی برای چاپ یا نمایش زبانهای مختلف زیر شاخهی این خط تبدیل میکند.
در تایپفیس «سمیر»، ویژگیهای منحصر به فردی مانند حروف جایگزین برای حروفی مانند «ر» ، «ح» ، «ک» ، «م» ، «ه» ، «ی» و لیگیچرهای بسیار زیاد را مشاهده میکنید که به شما انتخاب بیشتری را برای خلاقیت در تایپوگرافی فراهم میکند. علاوه بر این، وجود حروف کشیده مانند «ب» ، «ن» ، «ی» و غیره به ترکیببندیهای شما حسی میبخشند که در نمونههای مشابه اگر نایاب نباشد؛ به سختی دستیافتنی است.
«تایپفیس سمیر» در اولين دوره سرو نقرهای انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران در سال ۱۳۸۹، موفق به دریافت دیپلم افتخار گردید.
همین امروز در دنیای جذاب «سمیر» غوطهور شوید و اجازه دهید خلاقیتتان شکوفا شود. طرحهای خود را ارتقاء دهید و مخاطبان خود را مجذوب خود کنید و امروز قدرت دگرگون کننده «سمیر» را تجربه کنید.